Sănătatea gingiilor tale reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Gingiile sănatoase sunt garanția unor dinți puternici. Nu este dificil să îți menții gingiile sănătoase, dar dacă nu le acorzi atenția cuvenită, te poți expune riscului de gingivită.

Cum crește boala gingivală riscul bolilor cardiovasculare?

Bolile gingivale, cum ar fi gingivita sau parodontita, precum și obiceiurile necorespunzătoare de curățare a dinților pot crește riscul bolilor cardiovasculare.

Boala gingiilor poate provoca umflături și inflamații ale gingiilor. Această afecțiune este în general cauzată de o infecție bacteriană. Dacă nu sunt tratate corespunzător, bacteriile găsite în gingii se pot răspândi în vasele de sânge ale inimii, provocând inflamații în vasele de sânge.

Această afecțiune poate declanșa formarea plăcii și îngustarea vaselor de sânge numite ateroscleroză. Când apare în vasele de sânge ale inimii și creierului, această inflamație poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

În plus, inflamația și răspândirea bacteriilor de la gingii la inimă pot provoca, de asemenea, boli ale valvei cardiace.

Prin urmare, dacă aveți simptome de boală a gingiilor, cum ar fi umflarea, sângerarea gingiilor, respirația urât mirositoare persistentă, durere la mestecat, dinți tremurători și sensibili sau gingii care acoperă coroana dinților, vizitați imediat un dentist pentru tratament.

Menținerea sănătății gingiilor și a gurii

Menținerea unei bune sănătăți dentare și orale este importantă nu numai pentru a evita bolile dentare și ale gingiilor, ci și pentru a preveni alte tulburări de sănătate, inclusiv bolile cardiovasculare.

Există multe obiceiuri sănătoase pe care le puteți face pentru a vă menține gingiile și gura curate, inclusiv:

  • Spălați-vă în mod obișnuit dinții de două ori pe zi, folosind pastă de dinți care conține fluor.
  • Curățați între dinți cu ață dentară (ață dentară), măcar o dată pe zi.
  • Utilizarea apei de gură (apă de gură) pentru a reduce germenii care cauzează probleme dentare și pentru a vă menține respirația proaspătă.
  • Verificați în mod obișnuit dinții și gingiile la dentist, cel puțin o dată la 6 luni.
  • Pe lângă menținerea gingiilor și a gurii curate, pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, trebuie să purtați un stil de viață sănătos renunțând la fumat, reducând consumul de alcool, exerciții fizice regulate și menținând o greutate ideală.

Te așteptăm la Dental Station pentru o evaluare a sănătății tale dentare și, implicit, a statusului sănătății gingivale!

Citeste si despre...